Кăшарнинче вакра шыва кĕме хатĕрленеççĕ

ЯНВАРĔН 19-мĕшĕнче православи тĕнне ĕненекенсем Иисус Христос шыва кĕнине паллă тăваççĕ. Крещени Турра ĕненекенсемшĕн чи пĕлтерĕшлĕ 12 уявсенчен пĕри шутланать. Кăшарни умĕн, январĕн 18-мĕшĕнче чиркĕве çỹрекенсем пĕр кун типĕ тытаççĕ.

Тĕн уявĕн йăли-йĕркине малалла тăсса пирĕн районта та Кăшарнире ваксем касса вĕсене сăваплаççĕ. Вăй-хăват çитерекенсем, Турра ĕненекенсем вĕсене чăмса тухса тасалаççĕ. Район администрацийĕн ятарлă программăсен пай пуçлăхĕ Григорий Каллин хаçат редакцине пĕлтернĕ тăрăх кăçал православи прихучĕсемпе калаçса килĕшнĕ хыççăн 9 ялта шыва кĕмелли вырăн хатĕрлесшĕн. Çакна та асăрхаттарса хăвармалла. Ытти çулсенчи пекех вак каснă, праçникре шыва кĕнĕ чухне те çынсен мĕн пур хăрушсăрлăх йĕркине çирĕп пăхăнмалла.

15 января 2021
2021 год