Иртнипе хальхи: уйрăмлăхсем курăмлă

2019 çулта "Пурăнмалли çурт-йĕр тата хула хăтлăхĕ" федераци проекчĕн "Хула хăтлăхне йĕркелесси" регионти проекчĕпе килĕшỹллĕн район центрĕнче - Патăрьелĕнче - чылай ĕç пурнăçланă. Çак тĕллевпе Комаров урамĕнчи 15, 17-мĕш çуртсен (1 миллион та 419 пин тенкĕлĕх ĕç тунă), çавăн пекех Дружба урамĕнчи 18, 19-мĕш (2 миллион та 134 пин тенкĕлĕх), Советсен урамĕнчи 33, 34-мĕш (2 миллион та 310 пин тенкĕлĕх) çуртсен территорийĕсене хулари евĕр хăтлăх кỹнĕ. Патшалăх çурчĕсен таврашне тирпейлесе ача-пăчана выляса савăнмалли лаптăк, автомобильсене лартмалли вырăн тунă, çурт-йĕр таврашĕнчи картасене улăштарнă, йĕри-тавра çутăпа тивĕçтернĕ, унсăр пуçне çак çуртсен таврашне çỹп-çап пуçтармалли контейнерсене (3 миллион та 500 пин тенкĕлĕх) вырнаçтарнă. Ача-пăча лапамĕсемшĕн вара шăпăрлансем çеç мар, ашшĕ-амăшĕ те хĕпĕртет.

Патăрьелĕнче паянхи куна нумай хваттерлĕ 74 патшалăх çурчĕ. Малашне те вĕсен йĕри-таврашне хулари евĕр хăтлăх кĕртесси, ача-пăча лапамĕсем уçасси - район администрацийĕн, ял тăрăхĕн тĕп тĕллевĕ.

Сăмах май каласан, Патăрьел ял тăрăхĕнче кăçал та патшалăх çурчĕсен картишĕсене тирпейлес тĕллевпе чылай ĕç пурнăçланă. Территорисене тирпей-илем кĕртмелли республикăри программăпа район центрĕнчи Киров урамĕнчи 16-мĕш, Комаров урамĕнчи 18-мĕш, Ленин урамĕнчи 31 тата 31А-мĕш çуртсен таврашне, Крепков, Калинин, Ленин, Южный, Мичурин урамĕсенче хăтлăх кĕртессипе чылай тăрăшнă. Çавăн пекех Ленин проспектĕнчи 10-мĕш çурт территорине, Яковлев урамĕнче те кăçал подрядчиксем сахал мар ĕç тунă, Табаков тата Калинин урамĕсенчи çула сарса тирпейленĕ. Проектсене республика укçи-тенкипе пурнăçланă, ял тăрăхĕн бюджетĕнчи нухратпа, халăх вăйĕпе те усă курнă.

А. НИКОЛАЕВА

Хаклав

Г. БОРОДКИНА, виçĕ ача амăшĕ:

- Патăрьелĕнчи Комаров урамĕнче йышлă ача пурăнать. Çуллахи каникулта картиш вĕсен сассипе тулатчĕ. Иртнĕ çул пирĕн çурт таврашĕнче те ача-пăча лаптăкĕсене тунăран халĕ шăпăрлансем унта пуçтарăнаççĕ, выляççĕ, пĕр-пĕринпе хутшăнаççĕ, паллашаççĕ. Ачасем пушă вăхăта унта ирттереççĕ, ниçта та каймаççĕ. Кунта каçхине те çутă, хăрушă мар. Хамăр пурăнакан картиш таврашĕ тирпейленнĕшĕн, капăрланнăшăн çав тери савăнатпăр эпир.

25 декабря 2020
Хроника