Ĕçсене кĕçех вĕçлеççĕ

Çу уйăхĕн 6-мĕшĕ тĕлне Патăрьел районĕнче çурхи тĕш тырă тата пăрçа йышшикультурăсене 11177 гектар 79,9:%/ акнă.

Вĕсене «Красное Знамя»,«Исток»,«Шанс»,«Звезда»,«Тойсинская»,«Сидели»,«Движение»,«Югель»,«Батыревский»,«Малалла»,«Труд» пĕрлехи хуçалăхсенчетата Н.Федоров, С.Манзуркин, В.Михайлов, М.Лаврентьевахресчен-фермерхуçалăхĕсенче акса пĕтернĕ.

Республикăри районсенчен Патăрьелсем çĕрулми лартассипе /220 га/, севок /357 га/ тата сахăркăшманĕ /240 га/, нумай çул çитĕнекен курăк /613га/ ытларах акассипе малта.

Кĕрхи культурăсен пысăкрах пайĕ хĕл каçайманран лаптăкĕсенче çурхисене 3000 гектаракма тивнĕĕ.Район ĕçченĕсем тăкак çулталăк каяллахинчен ытларах туснĕ пулин те çуракине чылаймаларах вĕçлессишĕн тăрăшаççĕ.

Хыпар

07 мая 2019