Ырă тĕслĕх кăтартаççĕ

Патăрьел районĕнчи мĕн пур йышши хуçалăхсенче ашлăх выльăх тата кайăк-кĕшĕк тоннăпа кăçалхи кăрлач-чук уйăхĕсенче иртнĕ çулхи çав тапхăртинчен 17% нумайрах çитĕнтернĕ, сĕт 2% ытларах суса илнĕ.

Ял хуçалăх организацийĕсем вĕсен производствине - 10%, сĕтĕнне 8%устернĕ. Хресчен-фермерхуçалăхĕсем те ăна 7% нумайрах сунă. Районти ял хуçалăх специалисчĕсен кăмăлне çĕклекен тĕслĕхсенчен пĕри - ял хуçалăх рганизацийĕсенче кашни ĕнерен вăтамран 5254 килограмм сĕт суса илни /пĕлтĕрхи палăртнă хушăра - 4981/. Çулталăк вĕçлениччен кăтарту лайăхланать.

Раштав уйăхĕн 1-мĕшĕ тĕлне районти мĕн пур харпăрлăхлă хуçалăхсенче мăйракаллă шултра выльăха – 19757, вăл шутра сăвакан 8376 ĕнене /2017çулхи вун пĕр уйăхринчен 1% нумайрах/ шута илнĕ.

Çакна чи малтанах ял хуçалăх организацийĕсемп ефермер хуçалăхĕсенче сăвакан ĕне кĕтĕвĕ самаях хушăннипе ăнлантармалла.

- Выльăха ăнăçлă хĕл каçарма апат кашни пуç валли вăтамран 29 центнер единици хатĕрлерĕмĕр, - пĕлтерчĕ район администрацийĕн пулăхĕн çумĕ Леонид Кузнецов. - Продуктивлăха устерме вăл çителĕклĕ, çавăнпа ферма ĕçченĕсенчен кăтартăва лайăхлатасса кĕтетпĕр.

Куратпăр ĕнтĕ, район выльăхран продукци илессипе кăçалхи плансене ирттерсе тултарать. Патăрьелсем ыттисене ырă тĕслĕх кăтартаççĕ, вĕсенчен вĕренесчĕ.

Хфпар, 14.12.2018

14 декабря 2018