Тасалăхшăн тăрăшмалла

Район прокуратури Турхан, Пикшик, Тăрăн ял поселенийĕсенче çут çанталăка сыхламалли, санитари йĕркисене пурнăçламалли саккунсене еплерех пăхăннине тĕрĕслесе тухрĕ, кăлтăксене палăртрĕ.

Турхан ял поселенине кĕрекен Турханта хушман çĕрте çÿп-çап тăкмалли вырăн туса хунă. Унăн лаптăкĕ 100 тăваткал метра яхăнах. Ялта тимĕр контейнерсем çуккипе пулнă ку кăлтăк.

Пикшик ял поселенийĕнчи Еншик çывăхĕнчи çÿп-çап тăкмалли вырăнта санитари йĕркисене пăхăнмаççĕ: ăна карталаман, йĕри-тавра тăпра купаламан, пыма йĕркеллĕ çул çук, йывăç лартса симĕслетмен.

Тăрăн ял поселенийĕнчи Кĕçĕн Патăрьел çывăхĕнчи çÿп-çап вырăнĕнче те çавăн йышши кăлтăксемех.

Раççейĕн вырăнти хăй тытăмлăха йĕркелемелли принципсем çинчен калакан саккунĕпе килĕшÿллĕн йăлари каяшсемпе çÿп-çапа пухса илсе каяссишĕн вырăнти хăй тытăмлăх органĕ яваплă.

Тупса палăртнă çитменлĕхсемшĕн Турхан, Пикшик, Тăрăн ял поселенийĕсен пуçлăхĕсем пирки административлă ĕç пуçарнă, Роспотребнадзорăн территори пайне ярса панă. Хăш-пĕр çынсен интересĕсене хÿтĕлес тĕллевпе район судне тавăç тăратнă.

21 октября 2009