А. Талвирăн музей-усадьби пулать

Чăваш халăхĕн паллă писателĕ Алексей Талвир çуралнăранпа кăçалхи мартăн 21-мĕшĕнче 100 çул тулчĕ. Çавна май 2009 çула районта А. Талвир çулталăкĕ тесе пĕлтернĕ.

Патăрьелĕнчи «Çăкăр» музей территорине А. Талвир пурăннă çурта куçарса лартнă. Халăх кунта çыравçăн музей-усадьбине уçма сĕнÿсем панă. Вĕсене шута илсе июлĕн 29-мĕшĕнче çак ыйтăва татса парас тĕлĕшпе пысăк утăм тунă. Музее район пуçлăхĕ Н. Глухов, чăваш культурин паллă деятелĕ Н. Кондрашкин скульптор, район тĕп библиотекин ĕçченĕсем пынă. Вĕсем кунта музей-усадьба тумалли плана сÿтсе явнă, тĕллевсене палăртнă. Н. Глухов музей-усадьба вырăнне пĕрремĕш шалча çапнă.

Çапла вара СССР Писательсен союзĕн членĕн, Тăван çĕр-шывăн Аслă вăрçин участникĕн, чаплă ентеш-писателĕн Алексей Филиппович Башкировăн (Талвирăн) музей-усадьбине тăвас пысăк ĕç вырăнтан тапранчĕ.

01 августа 2009